Fermierii își povestesc neajunsurile la INDAGRA

INDAGRA, a doua zi. Poveștile fermierilor nu contenesc. Se întâlnesc unii cu alții în speranța de a se ajuta reciproc. Cei mai mulți pândesc oficialii, pe la colțuri, pentru a le vorbi. Unii reușesc, alții ratează întâlnirile.

Gheorghe Mușat, 72 de ani, un gospodar din localitatea Frumoasa, județul Teleorman, a venit la târg cu o problema care îl arde de ceva vreme: cartea funciară nu-i mai corespunde cu titlul de proprietate.

“Este jale la noi: cărțile funciare nu mai corespund cu titlul de proprietate. Noi nu mai știm, pur și simplu unde să semănăm, pe pământul nostru. Umblăm, orbecăim pe câmp pentru că nu mai știm cum e împărțit pământul. Primarul spune că nu e responsabilitatea lui, că este sarcina celor de la Cadastru, că ei au greșit. Am fost la cei de la Cadastru și ei spun că nu e vină lor,” spune revoltat gospodarul.

Domnul Mușat speră să îl întâlnească pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în una dintre cele 5 zile de INDAGRA.

“Am venit să mă întâlnesc cu dl ministru al Agriculturii. Am și un memeoriu pentru el. Noi am muncit 33 de ani, pământul, cu sapa, cu măgarul, cu pompa în spate, din tată în fiu. Ne-am înțeles cu fermerii, acolo unde am avut mai puțin pământ, să le dau lor să îl folosească. După 33 de ani, au venit cei de la Cadastru și au făcut cărțile funciare. Nimic nu mai corespunde cu nimic. De exemplu, am avut un hectar și ceva la mine, la drum și acum mi l-au dat la 17 km, într-o văgăună. Conform Legii 18/1991, am primit terenul de la CAP-ul comunei, imediat după Revoluție. S-a întocmit titlul de proprietate, cu parcele, cu tot. Din păcate, astăzi nu ai cu cine să discuți”, spune, mâhnit, Gheorghe Mușat.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: