Germania plătește 2,6 miliarde de euro către RWE pentru închiderea accelerată a centralelor pe cărbune

Sursă foto: Pinterest

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de 2,6 miliarde de euro acordat de Germania companiei energetice RWE pentru a compensa închiderea înainte de termen a centralelor electrice pe cărbune, potrivit Reuters.

Închiderea centralelor pe lignit ale RWE, care sunt încă profitabile, face parte din strategia Germaniei de a elimina treptat toată producția de energie electrică pe bază de cărbune până în 2038. Comisia a declarat că ajutorul de stat a fost necesar, adecvat și proporțional pentru a compensa RWE pentru închiderea anticipată a centralelor sale și pentru a ajuta Germania, precum și Uniunea Europeană în general, să își îndeplinească obiectivele climatice pentru 2030.

„Contribuția măsurii la obiectivele de mediu și climatice ale UE depășește orice potențială denaturare a concurenței cauzată de sprijin”, a spus Comisia. „Pe această bază, Comisia a aprobat măsura germană în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.”

RWE, cel mai mare producător de energie electrică din Germania, a salutat decizia și a declarat că accelerarea în continuare a eliminării treptate a cărbunelui nu ar avea nevoie de compensații suplimentare, pentru că cele 2,6 miliarde de euro sunt suficiente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL