Guvernul a stabilit metoda de import a cerealelor din Ucraina

grau cereale
Sursa foto: Unsplash

Mecanismul care va permite importul unor cantități limitate de cereale din Ucraina și Republica Moldova doar pe bază de licență a fost discutat ieri de către executiv.

Mecanismul care va permite importul unor cantități limitate de cereale din Ucraina și Republica Moldova doar pe bază de licență a fost discutat ieri de către executiv. Măsura urmărește protejarea fermierilor români după ce Comisia Europeană a ridicat restricțiile impuse importurilor de cereale ucrainene, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Mecanismul agreat cu toate părțile implicate va permite importul doar pe bază de autorizație pentru cantități limitate de cereale. Se aplică numai pentru fermierii și procesatorii români care demonstrează că au nevoie pentru completarea stocurilor. Așa ne asigurăm că pe piața românească vor ajunge produse care respectă standardele de calitate. Continuăm să sprijinim Ucraina cu toate forțele, zona de tranzit, dar în același timp este obligatoriu să protejăm munca fermierilor români.”

Citeste mai mult aici

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL