În pragul iernii, Nicuşor Dan deschide două noi şantiere de reabilitare a sistemului de termoficare

termoficare santier muncitori
foto: Facebook

„Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car”. Dar ăsta e un proverb prea vechi pentru a fi luat în seamă de actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a anunţat că începe lucrările la două mari şantiere de reabilitare a sistemului de termoficare. Asta după ce Termoenergetica anunţase că va umple calofirele cu apă în vedere distribuirii căldurii, atunci când va fi nevoie.

Aşadar, în prag de iarnă, Nicuşor Dan, a deschis două noi şantiere pentru reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Edilul a scris pe pagina sa de Facebook că este vorba despre lucrări de înlocuire a conductelor vechi pe o lungime totală de peste 19 km ce vizează două dintre cele 25 de obiective cuprinse în proiect.

„Reamintesc faptul că, la finalul anului trecut, am semnat contractele pentru reabilitarea a 211 km reţea de termoficare cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi o valoare totală a lucrărilor de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile”, precizează Nicuşor Dan.

Primul obiectiv, cu o lungime de aproximativ 8,2 km, cuprinde lucrări ce se vor executa pe traseul următoarelor străzi: Şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti, str. Laborator, aleea Râmnicu Vâlcea, str. Agatha Bârsescu, Calea Vitan, str. Ştirului, str. Răcari, str. Niţă Elinescu, str. Alunelului, str. Jienească, bd. Energeticienilor, Piaţa Bobocica, str. Lt. Nicolae Pascu, bd. Râmnicu Sărat, str. Spiridon Matei.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 68,3 milioane lei, iar durata de execuţie este de 15 luni.

Un al doilea obiectiv, cu o lungime de aproximativ 11,1 km, cuprinde lucrări care se vor executa pe traseul următoarelor străzi: Piaţa Iancului, Şoseaua Mihai Bravu, str. Locotenent Medic Constantin Zlătescu, aleea Lunguleţu, str. Episcop Damaschin, str. Orzari, str. Vidraru, Calea Călăraşi, bd. Decebal, str. Apostol Mărgărit, str. Ţiglina, str. Rodul Pământului, str. Ion Ţuculescu, str. Ştefan Nicolau, str. Baba Novac, str. Traian Popovici, str. Cosiţelor, str. Vulcan Judeţul, str. Caloian Judeţul, Calea Dudeşti.

În acest caz valoarea lucrărilor este de 96,5 milioane lei, iar durata de execuţie este de 24 luni.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: