Incendii în Grecia. Pompierii români continuă să acționeze

Sursa foto: IGSU / Facebook

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că, la solicitarea ofiţerului de legătură grec, 52 de pompieri români participă la misiunea pentru limitarea şi localizarea unui incediu de pădure care se manifestă în apropierea localităţii Dadia.

„În condiții extreme, generate de vântul puternic si temperaturile ridicate, colegii noștri acționează cu 10 autospeciale de stingere pentru limitarea extinderii flăcărilor către comunități”, arată sursa citată.
incendiu
Sursa foto: IGSU / Facebook
Pentru optimizarea misiunii de răspuns, contingentul de militari a fost împărțit în două echipe, procedură care permite abordarea flăcărilor pe mai multe flancuri și acoperirea unei suprafețe întinse de teren.
Popmierii români reamintesc faptul că prognozele emise pentru această zonă indică riscul crescut de producere a incendiilor.
pompieri
Sursa foto: IGSU / Facebook

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL