Intensificări ale vântului,în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară/Cod galben de vânt puternic în 22 de judeţe

Sursă foto: meteoromania.ro

Meteorologii anunţă că vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, până vineri seară, cu viteze, în general, de 45-55 de kilometri pe oră, iar în jumătatea de nord a ţării vor fi şi averse, uneori însoţite de descărcări electrice. Un număr de 22 de judeţe sunt vizate de avertizări Cod galben de vânt puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de joi, de la ora 20.00, până vineri, la ora 10.00.

Astfel, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, în Crişana, Maramureş, nord-vestul Moldovei şi local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, rafalele vor depăşi 90…100 km/h.

Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Suceava şi, parţial, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Mureş, Alba, Hunedoara.

Totodată, meteorologii au emis o informare valabilă de joi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 21.00.

”În intervalul menţionat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 60…70 km/h. În jumătatea de nord a ţării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) şi în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată şi vor fi averse, pe arii restrânse însoţite şi de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă”, a transmis ANM.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: