Iohannis: A fost un pic greu de înţeles afirmaţia Austriei că nu are nimic împotriva României şi Bulgariei în Schengen

klaus iohannis
Sursa foto: Inquam / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri între conferinţă de presă comună cu preşedinta Ungariei Katalin Novák, că nu a înţeles argumentul Austriei care a precizat că nu are nimic împotriva României şi Bulgariei, însă spatiul Schengen nu funcţionează bine şi atunci ei se opun aderării acestor state. La rândul ei, preşedinta Ungariei Katalin Novák a reinterat că ţara sa susţine ferm aderarea României şi Bulgariei în Schenge şi, atunci când Ungaria va prelua preşedinţia Consililui UE, va face totul pentru ca, în al doilea semestru în anul următor, România şi Bulgaria să intre în zona Schengen.

„Intrarea României în Schengen ar face spaţiul Schengen mai sigur şi mai puternic, ar face graniţa externă a UE mai solidă şi maibine  apărată şi ar fi un cert câştig în relaţia economică între Ungaria şi România. Ungaria a fost din capul locului un partener corect şi ferm în această chestiune, şi-a exprima de la început opinia că este pentru aderarea României la Schengen şi îi mulţumim pentru această atitudine fermă. În continuare,, evident pe căile diplomatice bine cunoscute de Budapesta, poate în continuare să încerce ssă îi lămurească şi pe vecinii Ungariei mai din vest că aşa stau lucrurile. Repet. Nu există niciun argument contra adeăriri României”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Budapesta.

El a mai spus că România trebuia demult să fie în Schengen, dacă ar fi să ne luăm după îndeplinirea procedurilor tehnice, însă subiectul a fost politizat. Şeful statului a adăugat că nu înţelege atitudinea Austriei care s-a opus aderării României în Schegen şi care a susţinut că nu are nimic împotriva intrării României şi Bulgariei în zona Schengen, însă spaţiul nu funcţioneza bine şi de aceea se opun aderării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL