Iohannis: România trebuie să aibă o politică fiscală care susține economia, stabilitatea și investițiile străine

klaus iohannis
Surssa foto: captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în cadrul celei de-a XXX-a ediţii a Galei Topul Naţional al Firmelor, organizate de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Astfel, şeful statului a precizat că România îşi poate valorifica pe deplin potenţialul economic doar printr-o politică fiscală coerentă, care are capacitarea să susţină performanţa economică, stabilitatea financiară şi să atragă în continuare investiţii străine productive.

 

„Transmit felicitări Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru consecvenţa cu care promovează, prin Topul Naţional al Firmelor, excelenţa în afaceri şi performanţele remarcabile din economia noastră. Felicit, de asemenea, comunitatea de afaceri din România, pentru rezultatele obţinute şi rezilienţa dovedită. Aceste performanţe merită apreciate cu atât mai mult cu cât au fost obţinute într-un context economic deloc facil, impredictibil în plan regional, dar şi global”, a transmis Klaus Iohannis, în mesajul prezentat joi de către Cosmin Marinescu, consilierul prezidenţial pe departamentul politici economice şi sociale.

 

Şeful statului a adăugat că „traversăm vremuri complicate, profund marcate de incertitudine pe fondul crizelor din ultimii ani”.

 

„Totodată, războiul de la graniţele noastre, dar şi alte conflicte militare izbucnite recent au un impact profund asupra nevoii de securitate şi de predictibilitate pentru economiile tuturor ţărilor. Creşterea economică globală a încetinit anul acesta, cu un ritm mai pronunţat în cazul economiilor dezvoltate. Acum, în contextul evoluţiilor tragice din Orientul Mijlociu şi pe fondul amplificării tensiunilor, a polarizării şi a extremismului, perspectivele economice se deteriorează suplimentar, inclusiv în zona europeană. Comparativ cu ţările din regiune şi cu Uniunea Europeană, creşterea economică a României va rămâne în 2023 una ridicată, de peste 2%. Această dinamică se datorează, într-o măsură semnificativă, şi capacităţii de adaptare a mediului de afaceri în raport cu dificultăţile majore din vremea pandemiei, cu criza energetică, blocajele în lanţurile de aprovizionare şi scumpirea materiilor prime”, a mai spus preşedintele Iohannis.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: