Israelul își retrage personalul diplomatic din Turcia. Alte cinci ambasade au fost evacuate de la începutul războiului

Sursa foto: Pinterest

Israelul le-a cerut diplomaţilor săi din Turcia să părăsească ţara cât mai curând posibil, pentru propria siguranță, invocând „amenințări teroriste” tot mai ridicate pentru cetățenii săi din străinătate, relatează AFP. De la începutul războiului, 5 ambasade israeliene au fost evacuate sau au rămas fără personal.

Printre acestea se numără misiunile diplomatice din Egipt, Iordania, Maroc, Bahrain și Turkmenistan, al căror personal a fost trimis înapoi în Israel. În plus, Ministerul de Externe a închis temporar, total sau parțial 20 de ambasade din întreaga lume, inclusiv din Europa și America de Sud, în urma unor avertismente sau a unor manifestații de amploare care au avut loc.

Reprezentanții diplomatici israelieni aflați la post în aceste state au fost instruiți să rămână acasă și să continue să lucreze de la distanță, transmite ynet. În ceea ce privește Turcia, „aceasta este o măsură temporară şi ar trebui să fie de scurtă durată„, mai arată AFP, Totodată, alerta de securitate pentru călătorii israelieni în Turcia a fost „ridicată la nivelul 4, cel mai înalt”.

„Ca urmare a creşterii continue a ameninţărilor teroriste împotriva israelienilor din străinătate (…) toţi israelienii care se află în Turcia trebuie să plece cât mai curând posibil”, a avertizat, de asemenea, Consiliul Naţional de Securitate israelian într-un comunicat oficial.

Proteste au avut loc marţi seara în faţa consulatului israelian din Istanbul şi în faţa ambasadei din Ankara, după atacul cu rachetă asupra unui spital din Fâşia Gaza care a provocat un val de condamnări şi demonstraţii în lumea arabă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: