Japonia – Patru miniştri au demisionat pe fondul unui scandal de fraudă financiară

Japonia
Sursa foto: unsplash

Patru miniştri japonezi au demisionat joi, după ce premierul Fumio Kishida a anunţat cu o zi înainte că vrea să se ocupe de un vast scandal de fraudă financiară care zguduie partidul de guvernământ, scrie AFP.

„Mi-am prezentat demisia premierului”, a declarat joi dimineaţă mâna dreaptă a lui Kishida, secretarul general şi purtător de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno, referindu-se la suspiciunile cu care el însuşi se confruntă.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Industriei, Yasutoshi Nishimura, ministrul Afacerilor Interne, Junji Suzuki, şi ministrul Agriculturii, Ichiro Miyashita, şi-au prezentat de asemenea demisiile, alături de cinci viceminiştri şi alţi oficiali, a precizat el.

„Neîncrederea publică se concentrează asupra mea în legătură cu fondurile politice, ceea ce duce la neîncredere la adresa guvernului. Întrucât o anchetă este în curs de desfăşurare, m-am gândit că ar trebui să lămuresc lucrurile”, a declarat anterior Nishimura reporterilor.

Potrivit presei japoneze, procurorii investighează suspiciuni de fraudă împotriva a zeci de membri ai Partidului Liberal Democrat (PLD, dreapta conservatoare) condus de Kishida, formaţiune politică ce guvernează ţara aproape fără întrerupere de la înfiinţarea sa în 1955. Potrivit mai multor informaţii din presă, aceşti membri ai PDL sunt suspectaţi că nu au declarat echivalentul a mai multe milioane de euro încasate prin vânzarea de bilete pentru strângerile de fonduri, pe care partidul le-ar fi restituit apoi.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL