Kaufland inaugurează primul magazin din Bucureşti cu o mini-pădure urbană în parcare

Sursă foto: kaufland.ro

Retailerul Kaufland România inaugurează joi, 14 decembrie, primul magazin din Bucureşti cu o mini-pădure urbană, plantată pe o suprafaţă de 1.500 mp din parcarea noului hipermarket.

”Kaufland România inaugurează joi, 14 decembrie, primul magazin din Bucureşti cu o mini-pădure urbană, plantată pe o suprafaţă de 1.500 mp  din parcarea noului hipermarket. Iniţiativa este o premieră pentru retail, în România şi marchează începutul unui nou proiect, prin care Kaufland îşi propune să contribuie la reducerea poluării în mediul urban”, anunţă compania.

Prin deschiderea magazinului din sectorul 2, Kaufland România ajunge la o reţea de 23 de unităţi în Bucureşti, respectiv 173 la nivel naţional.

Construit pe o suprafaţă totală de peste 6.000 m2, hipermarketul are un spaţiu de vânzare de aproximativ 3.300 mşi oferă clienţilor accesul la numeroase facilităţi ecologice şi automate pentru returnarea ambalajelor, cu sau fără simbolul „Ambalaj cu garanţie”.

”Noul Kaufland se deosebeşte de celelalte magazine din ţară prin puieţii plantaţi pe o suprafaţă de 1500 mp  din zona parcării, care vor creşte odată cu timpul şi vor forma o pădure urbană în inima Bucureştiului. Cu sprijinul angajaţilor Kaufland, în cadrul iniţiativei „Plantăm fapte bune în România”, au fost plantaţi în primă etapă aproximativ 2.000 de puieţi din mai multe specii: amestec de stejar roşu, stejar pedunculat, stejar brumăriu, frasin, dud, ulm, cireş, sâmbovină şi altele. Aceştia vor fi completaţi periodic şi îngrijiţi în următorii ani”, precizează compania.

Acţiunea de la Kaufland Popa Nan este prima dintr-o serie de şase plantări de mini-păduri urbane planificate până la finalul anului 2024. Conceptul a fost testat printr-o etapă pilot derulată în martie 2023, la magazinul Kaufland Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde a fost plantată prima mini-pădure urbană, cu 1.000 de puieţi şi o suprafaţă de 1.200 mp.  Se vor planta astfel de păduri şi la Kaufland Emil Racoviţă din Bucureşti, Kaufland Comarnic şi Kaufland Zalău.

Parcarea are o capacitate totală de aproximativ 240 de locuri, dintre care 9 pentru persoane cu dizabilităţi şi 7 pentru părinţi. Totodată, clienţii au la dispoziţie şi 5 locuri cu acces la staţiile de încărcare pentru maşinile electrice şi rastele pentru biciclete.

În parcarea magazinului, clienţii vor găsi un automat de reciclare dublu, de tip self-service, unde pot recicla ambalaje în schimbul voucherelor de extra-reducere.

De asemenea, clienţii pot depune pentru reciclare ambalaje ale produselor de îngrijire personală sau de curăţenie şi vor primi vouchere de 35% reducere la cumpărarea altor produse noi, din oferta lunară.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 ţări, 150.000 de angajaţi şi o reţea de 173 de magazine în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: