Liderul Chinei a ajuns în SUA, prima sa vizită după 6 ani: Xi Jinping și Joe Biden se reunesc, la San Francisco

Preşedintele chinez Xi Jinping şi-a început, marţi, prima vizită în Statele Unite după şase ani, după ce preşedintele Joe Biden a declarat că urmăreşte să restabilească o comunicare normală cu Beijingul, transmite Reuters, în timp ce cei doi lideri se vor întâlni, miercuri dimineață, în San Francisco, unde are loc summitul APEC (Cooperarea Economică Asia-Pacific), dar un oraș simbol pentru cooperarea internațională, inclusiv și mai ales între marile puteri, San Francisco fiind gazda semnării Cartei Organizației Națiunilor Unite, tratatul care a înființat ONU.

Xi se află în prima sa vizită în SUA din 2017. El urmează să se întâlnească, miercuri dimineaţă, cu Biden într-o locaţie nedezvăluită din zona golfului San Francisco şi apoi să participe la summitul anual al Forumului de cooperare economică Asia-Pacific.

Summitul Biden – Xi va fi prima întâlnire faţă în faţă dintre liderii american şi chinez de un an şi a fost prezentată de oficialii americani ca o oportunitate de a reduce fricţiunile în ceea ce mulţi consideră a fi cea mai periculoasă rivalitate din lume.

Xi a salutat de pe treptele avionului său Air China la sosire şi a coborât pentru a se întâlni cu oficialii americani pe pistă, inclusiv cu secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, şi cu ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL