Mai mult de jumătate dintre români nu se spală pe dinți. Ce risc de boli există

Sursa foto: X

Afecțiunile cavității bucale afectează oamenii pe tot parcursul vieții, deși în mare parte pot fi prevenite și pot fi tratate în stadii incipiente. 63% dintre români nu se spală pe dinți, conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică.

Doar 17% din populație intră într-un cabinet stomatologic, în scop preventiv. Unii români încă folosesc sarea de bucătărie sau bicarbonatul de sodiu în loc de pastă de dinți.

Medicul stomatolog Denisa Tutunaru a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, despre sănătatea cavităţii bucale, dar şi despre cum ne putem păstra dinţii sănătoşi cât mai mult timp.

„Bicarbonatul de sodiu și sarea au un dezavantaj foarte mare din cauza faptului că sunt foarte abrazive. În momentul în care pierdem substanța cea mai dură din organism, smalțul, apar multiple probleme dentare. Plus, că este afectată toată cavitatea orală.

Mereu le spun pacienţilor mei să folosească pastă de dinţi care conţine bicarbonat de sodiu, dar să nu conţină acele particule abrazive care pot să ne zgârie smalţul dinţilor.

Sănătatea orală nu înseamnă doar un zâmbet frumos şi o respiraţie plăcută, ci aceasta este strâns legată cu sănătatea organismului. De pildă, dacă noi avem o igienă precară şi nu avem igienă regulată atât dimineaţa, cât şi seara, timp de două minute, riscăm să facem carii. Totodată, şi sănătatea gingiilor este afectată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: