MAI: Provocările în materie de securitate, pe agenda discuțiilor dintre ministrul de Interne și ambasadoarea Finlandei

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Provocările în materie de securitate, cooperarea atât la nivel bilateral, cât şi în format multilateral au fost printre temele discuţiei avute marţi de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ambasadoarea Republicii Finlanda la Bucureşti, Marjut Akola.

„În cadrul dialogului, cei doi oficiali au realizat o evaluare a dialogului politic şi a evoluţiei relaţiilor bilaterale, remarcându-se deschiderea şi disponibilitatea de cooperare, inclusiv prin acordarea de sprijin în ceea ce priveşte cetăţenii români aflaţi pe teritoriul Finlandei”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

A fost remarcată strânsa colaborare cu agenţiile europene FRONTEX, EUROPOL şi EUAA.

Pe componenta bilaterală, Predoiu a exprimat interesul faţă de intensificarea cooperării pentru abordarea în mod pragmatic a eventualelor probleme care ar putea interveni, inclusiv pe componenta prevenirii şi combaterii traficului de persoane, precum şi a cazurilor concrete, în baza cererilor de asistenţă poliţienească internaţională transmise prin canale specifice.

„Ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esenţiale ale MAI pentru perioada următoare şi a subliniat determinarea conducerii ministerului de a creşte performanţa structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, dialogul direct fiind esenţial pentru un schimb de informaţii în timp real”, arată sursa citată.

Marjut Akola a reconfirmat sprijinul Finlandei pentru atingerea acestor obiective şi a subliniat bună cooperare existentă dintre cele două state în domeniul Afacerilor interne.

Cătălin Predoiu a mulţumit ambasadoarei Republicii Finlanda la Bucureşti pentru mesajul pozitiv transmis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL