Marea Britanie: Ben Wallace va părăsi postul de secretar al apărării la următoarea remaniere

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Ben Wallace a declarat că va demisiona din funcţia de secretar al apărării la următoarea remaniere a cabinetului, după patru ani de activitate.

El a declarat pentru Sunday Times că nu va candida la următoarele alegeri generale, dar a exclus posibilitatea de a pleca „prematur” şi de a declanşa alegeri parţiale.

Wallace a fost secretar al apărării sub trei prim-miniştri şi a jucat un rol de mare importanţă în răspunsul Regatului Unit la războiul din Ucraina.

Surse au declarat pentru BBC că se aşteaptă la următoarea remaniere în septembrie.

Wallace a declarat că renunţă la politica din cauza impactului pe care a l-a avut asupra familiei sale.

Confirmarea planurilor sale vine după zile de speculaţii că se gândeşte să părăsească guvernul.

Săptămâna trecută, prim-ministrul a dezminţit comentariile lui Wallace, în care acesta sugera că Ucraina ar trebui să arate mai multă „recunoştinţă” pentru sprijinul militar pe care i l-a acordat.

Ales în Parlamentul britanic timp de 18 ani, Ben Wallace este cel mai longeviv ministru al Apărării de la Winston Churchill încoace, preluându-şi postul în 2019 după ce a fost ministrul pentru Securitate al Theresei May. El este singurul ministru cu un portofoliu de rang înalt care a rămas în funcţie în ultimele trei guverne: cel al aliatului său Boris Johnson, guvernul de scurtă durată al lui Liz Truss şi, în cele din urmă, cel al lui Rishi Sunak.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: