METEO Cum se anunță vremea miercuri. Ce temperaturi vor fi în Capitală

caniculă / ANM
Sursă foto: ANM

Vremea se va menține caldă în unele zone ale țării, dar în nord, centru și vest, instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența. Previziunile ANM pentru miercuri, 5 iulie, arată fenomene diferite de la o zonă la alta.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile vor fi ridicate în cea mai mare parte a României, însă în zona de nord-vest vor fi semnalate furtuni, potrivit Antena 1.

În regiunile pentru care meteorologii anunță vremea rea sunt așteptate ploi cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului sau vijelii, în a doua jumătate a zilei. Vor vor exista și condiții de grindină, dar izolat, iar cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp.

Pe tot parcursul zile, meteorologii anunță cer variabil, cu unele înnorări, exceptând zona Dobrogei, unde va fi soare în permanență. Maximele termice vor fi cuprinse între 25 și 37 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 12 și 21 de grade Celsius.

De marţi a intrat în vigoare o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă până pe  iulie.

„În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”, precizează ANM.

În Capitală vremea va fi caniculară. Șansele de ploaie sunt reduse. Valorile termice vor crește treptat, iar vântul va sufla slab și moderat. Cerul va fi, în general, senin.

Se anunță temperaturi maxime cuprinse între 34 și 35 de grade Celsius și minime situate  între 19 – 20 de grade Celsius.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL