METEO În jumătate din țară vor fi ploi, în cealaltă jumătate va fi cald

Meteo
Meteo. Sursa foto: NEWS.RO

Luni, 25 septembrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an.

Sud vestul și nord vestul țării se află în prima parte a zilei de luni sub avertizări Cod Portocaliu și Cod galben de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara, județe care se află sub Cod portocaliu, vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei, zone aflate sub Cod galben, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55…70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

În rest, luni, 25 septembrie, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 30 grade Celsius, iar cele minime între 10 şi 20 grade, mai scăzute în depresiuni spre 5 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în regiunile sudice, unde la rafală se vor atinge viteze, în general de 40…50 km/h. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la această dată, deşi valorile termice vor continua să scadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL