Natalia Intotero: Începând din acest an, România va face parte din Comisia pentru Statutul Femeii, ca membru deplin

Natalia Intotero
PSNEWS.RO

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, anunţă că începând din acest an, România va face parte din Comisia pentru Statutul Femeii, în calitate de membru deplin, în contextul în care una dintre principalele priorităţi ale Consiliului ONU pentru Drepturile Omului o constituie promovarea drepturilor femeilor şi ale fetelor.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, a participat la lucrările Comisiei pentru Statutul Femeii (CSW68), care au demarat luni, 11 martie, la New York, anunţă ministerul.

”Ziua de luni a început cu mic-dejun de lucru alături de miniştri statelor membre UE şi comisarul european Helena Dalli, unde reprezentanţii ţărilor europene au schimbat idei şi exemple de bune practici în domeniul egalităţii de şanse şi a încurajării promovării femeilor în poziţii cheie pentru procesul decizional al fiecărei ţări. Apoi, ministrul Natalia Intotero a participat, împreună cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la ONU, domnul Cornel Feruţă, la deschiderea celei de-a 68-a reuniuni a Comisiei pentru Statutul Femeii (CSW68)”, precizează instituţia.

Potrivit Ministerului Familiei, evenimentul reprezintă cea mai mare întâlnire anuală a ONU privind egalitatea de gen şi abilitarea femeilor, ediţia din acest an având ca temă prioritară, „Accelerarea realizării egalităţii de gen şi a împuternicirii tuturor femeilor şi fetelor prin abordarea sărăciei şi consolidarea instituţiilor şi finanţării cu perspectivă de gen”. La lucrări, care au fost deschise de către secretarul general al ONU, António Guterres, participă miniştri şi demnitari de rang înalt din aproape 100 de ţări din întreaga lume.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL