Negocierile de la COP28 au fost prelungite în contextul disputelor privind combustibilii fosili

combustibili fosili
Foto: BBC

Conferinţa ONU privind schimbările climatice de la Dubai, cunoscută sub acronimul COP28, a fost prelungită în contextul în care participanţii întâmpină dificultăţi în a ajunge la un acord asupra textului declaraţiei finale, informează DPA.

Preşedintele COP28, Sultan al-Jaber din Emiratele Arabe Unite, a dorit să închidă în cursul dimineţii de marţi această conferinţă la care participă aproape 200 de ţări, însă multe state au rămas dezamăgite de faptul că proiectul declaraţiei finale, redactat pe 28 de pagini, nu merge suficient de departe în ceea ce priveşte angajamentele asumate pentru a pune capăt utilizării combustibililor fosili.

Astfel de declaraţii finale sunt esenţiale pentru a se stabili dacă reuniunea a avut succes în promovarea eforturilor globale de limitare a schimbărilor climatice sau dacă această conferinţă va fi considerată un eşec.

Luni seară, Sultan al-Jaber, care este şi directorul companiei petroliere de stat din Emiratele Arabe Unite, a prezentat un proiect de rezoluţie, pe care Uniunea Europeană, Guvernul Germaniei şi zeci de alte ţări l-au considerat inadecvat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL