Nicolae Ciucă, anunț important pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei

Sursa foto: Pixabay

Nicolae Ciucă a făcut un anunț important, în exclusivitate în emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea de la Antena 3 CNN, pentru pensionarii români.

Partidul Național Liberal a venit cu o propunere în ceea ce privește pensiile românilor. Mai exact liberalii au propus creșterea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei.

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea de la Antena 3 CNN, fostul premier, Nicolae Ciucă, a explicat ce înseamnă acest lucru.

„Este foarte bine că lămurim acest subiect, pentru faptul că noi am avut ieri o întâlnire de coaliţie şi la întâlnirea de coaliţie unul dintre subiectele discutate a fost cel legat de iniţiative legislative pentru sesiunea parlamentară care începe poimâine, pe 1 februarie. Între aceste iniţiative este o iniţiativă a parlamentarilor liberali care a trecut tacit de Senat şi vizează neimpozitarea pensiilor până la 3.000 lei.

Dacă vă aduceţi aminte, în anul 2022, atunci când s-au mărit pensiile şi s-a dorit să existe un beneficiu prin această decizie, se ajungea la concluzia că prin impozitare, practic, oamenii nu câştigau şi atunci s-a venit cu această măsură de neimpozitare a pensiilor până la 2.000 lei. Practic, discutăm de aproximativ un milion de beneficiari care s-ar încadra în pragul între 2.000 şi 3.000 lei”, a spus Nicolae Ciucă la Antena 3 CNN.

Potrivit acestuia, pensionarii români nu ar trebui să fie amăgiți în niciun fel.

„Am vrut să discutăm această măsură în coaliţie, de aici a şi apărut în spaţiul public. Şi eu nu cred că oamenii trebuie să fie amăgiţi în vreun fel, în special pe acest subiect. Şi discuţia a fost cu premierul, cu toţi ceilalţi membri din conducerea celor două partide şi ne-am uitat, bineînţeles, la impact şi impactul este de aproximativ 152 de milioane lei pe lună. Ca atare, în situaţia în care vom ajunge să dispunem de aceste resurse financiare, poate fi o măsură care să vină în sprijinul oamenilor care au pensii până în 3.000 lei”, a mai spus al doilea om în stat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL