Nicolae Ciucă exlude impozitarea progresivă: Nu avem infrastructura necesară

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, exclude varianta impozitării progresive, afirmând că România nu are infrastructura necesară pentru implementarea unei astfel de măsuri. 

„Noi continuăm să spunem ce am spus din totdeauna. Avem un impozit… taxa unică de impozitare, impozitarea unică. Aşa cum demonstrează actualul mediu economic şi evoluţia economică din ţara noastră, această taxă nu şi-a spus încă ultimul cuvânt, ea mai are spaţiu de lucru. Vedem că toate investiţiile străine, tot ceea ce înseamnă încrederea în potenţialul şi oportunităţile de afaceri din România, sunt susţinute şi de această taxă unică. Şi, în principiu, dacă stăm să analizăm care sunt cotele de impozit pe venit, pe profit, putem să realizăm că taxa nu este chiar unică, are cel puţind nivelul mari, mai vorbim şi de impozitul pe microîntreprinderi, care are 1% pe cifra de afaceri, 3% pentru cei care depăşesc plafonul de 60 de miliarde de euro ca cifră de afaceri. Deci încă în momentul de faţă nu putem să evaluăm care au fost cu adevărat ultimele efecte pe care ar fi putut să le producă impozitarea unică, să putem să trecem – vă explic imediat – să putem să trecem la impozitarea progresivă. Mai mult decât atât, nu avem sistemul tehnic, infrastructura tehnică, la nivelul Ministerului de Finanţe, la nivelul ANAF-ului, în funcţiune să poată să aibă evidenţa venitului global. Pentru că atunci când vorbeşti de o impozitare progresivă trebuie să ai toate datele necesare” a spus Ciucă la Jurnalul de seară de la Digi24.

Partidul Naţional Liberal va continua să susţină mediul de afaceri pentru a consolida capitalul românesc, susţine Nicolae Ciucă.

„Aşa cum am susţinut şi vom continua să susţinem, menţinerea impozitării unice, menţinerea cotelor la TVA, aşa cum am luptat să menţinem tot ceea ce este necesar pentru mediul de afaceri, pentru tot ceea ce reprezintă consolidarea capitalului românesc, la fel o vom face şi de aici înainte, în orice fel de coaliţie, pentru că, până la urmă, nu este vorba de ce vrea un lider sau altul de partid, ci este vorba de realitate, să vedem ce ne spun datele din realitate, să vedem ce ne spun analizele, să vedem ce ne spun specialiştii. Pentru că, dincolo de ceea ce vrea un lider politic sau un om, un decident guvernamental, trebuie să avem la bază date clare, din realitate”, a adăugat acesta.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: