Nicușor Dan: Nu m-a întrebat nimeni de protestul fermierilor, nici măcar prefectul. E dreptul lor să protesteze

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat joi seara că nu l-a contactat nimeni în legătură cu protestul fermierilor și transportatorilor, care încearcă să ajungă cu autovehiculele lor până în Piața Victoriei.

„Nu m-a consultat nimeni în legătură cu protestul fermierilor. Eu am autorizat absolut toate protestele, chiar și pe cele împotriva mea. Dar acum, nu m-a întrebat nimeni. Nici măcar prefectul nu m-a contactat.

Probabil că în Piața Victoriei sunt garduri puse de Jandarmerie mai mult pentru protecție. Așa este protocolul. Dar, în opinia mea este un drept al lor să protesteze”, a declarat Nicușor Dan, la Realitatea.

La Jurnalul de Seară de la Digi24, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a explicat că dreptul de a protesta este reglementat de Constituţie şi apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea şi a punctat că este nevoie de obţinerea unei autorizaţii, sens în care trebuie depusă o cerere la Primăria Capitalei.

„Dacă nu se suprapune cu alte proteste sau alte evenimente, va fi acordată (autorizaţia – n.r.), pentru că respectăm drepturile oricărei persoane din această ţară să protesteze, dar trebuie să ne asigurăm în acelaşi timp că locuitorii municipiului Bucureşti sunt în siguranţă şi că inclusiv persoanele care protestează sunt în siguranţă”, a adăugat prefectul Capitalei.

Fermierii care participă la un protest cu tractoare pe șosele au ajuns la marginea Bucureștiului, după ce au spart barajul poliției de la intersecția Centurii cu drumul spre Chiajna. Protestatarii au intrat în localitate, iar poliția încearcă din nou să-i oprească din drum.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL