Nicușor Dan spune că are susținerea bucureștenilor pentru un nou mandat: „Situaţia mea e mai bună decât în 2020”

Nicușor Dan PNL
Nicușor Dan. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat că are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor acum decât avea în anul 2020 şi că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, cu susţinerea partidelor de dreapta.

„Desigur. Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%. Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei”, a declarat Nicuşor Dan.

Chestionat dacă va cere susţinerea partidelor de dreapta, edilul a răspuns: „Desigur, pe care la nivel administrativ o am în momentul acesta în Consiliul General”.

„Eu vreau să spun doar că suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în 2016 şi în 2020. În 2016, dreapta a luat o decizie eronată. În 2020 a luat decizia corectă. Şi a fost dificil, dar decizia a fost corectă. Şi avem de ales în 2024 între o spoială şi un jaf în banul public şi o chestiune serioasă de construire a Bucureştiului. Eu doresc să candidez din partea dreptei pentru că acesta este mandatul pe care votanţii PNL şi USR mi l-au dat şi mandatul pe care sper să mi-l dea acest public de dreapta care vrea lucruri serioase”, a completat primarul Capitalei.

Sondajele îl contrazic pe primarul general

Nicușor Dan nu mai câștigă un mandat la Primăria Capitalei, potrivit unui sondaj comandat de PNL și obținut de Digi 24. 60% dintre cetățeni sunt mai degrabă nemulțumiți de cum arată Bucureștiul, în timp ce doar 29% se declară fericiți cu imaginea Capitalei, sub Nicușor Dan.

Dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar avea 26% șanse de câștig, cu 6 procente mai puțin liberalii, USR 11%, cu doar 1% mai mult decât AUR, în timp ce partide precum PMP, SOS al Dianei Șoșoacă, REPER al lui Dacian Cioloș, fiecare ar ieși cu 1%. De asemenea, 19% din cei întrebați au răspuns că nu ar vota.

PSD-26%

PNL-20%

USR-11%

AUR-10%

Cât despre nume, Gabriela Firea este în preferințele a 36% dintre cetățeni, în timp ce în cazul liberalilor, Rareș Bogdan este primul, cu 18%. George Simion ar lua 11 procente, urmat de Vlad Voiculescu, 10%. Actualul primar al Capitalei ar primi doar 8% din voturi. Și tot 8% din cei întrebați au răspuns că nu ar vota.

Gabriela Firea-36%

Rareș Bogdan-18%

George Simion-11%

Dan Voiculescu-10%

Nicușor Dan (independent)-8%

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL