Nivel de alertă ridicat în Grecia pentru incendii de pădure

incendiu puternic
Sursa foto: pixabay.com

Alerta de incendii forestiere a fost ridicată duminică la „nivelul 4, risc crescut” în unele regiuni din Grecia, după ce numeroase focare au izbucnit cu o zi înainte, potrivit guvernului elen, transmite duminică AFP.

În total, sâmbătă, „71 de incendii în regiuni agricole şi forestiere din toată ţara au izbucnit în douăsprezece ore, între orele 03:00 GMT şi 15:00”, a precizat într-un comunicat Ministerul Crizei Climatice şi Protecţiei Civile. Majoritatea acestor incendii au fost aduse sub control, în special în centrul ţării, cu excepţia celui din Lasithi, pe insula Creta (sud) care a continuat duminică, dar „fără să existe un front activ”, conform pompierilor.

Trei persoane au fost rănite uşor în acest incendiu, au precizat pompierii. Autorităţile au dispus evacuarea preventivă a satelor Achlia, Galini, Agia Fotia şi Mavros Kolimpos, în timp ce incendiul s-a apropiat de unele gospodării, potrivit Reuters.

„Incendiul s-a estompat semnificativ după eforturile a sute de pompieri”, a declarat pentru Reuters un reprezentant al pompierilor. „A fost primul mare (incendiu) din apropierea unei zone rezidenţiale din acest an”, a adăugat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL