Skip to content
Politică

Omul lui Hellvig ia la puricat tezele de doctorat de la Academia SRI

intelligence.sri.ro

Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), profesorul universitar Adrian Ivan, a acordat un amplu interviu pentru PressOne.ro, în care a vorbit despre intențiile sale referitoare la instituția pe care o conduce.

Concret: profesorul Adrian Ivan a precizat că la propunerea sa s-a schimbat regulamentul Comisiei de Etică, în sarcina căreia intră verificarea acuzații lor de plagiat care planează asupra anumitor teze de doctorat. Astfel, potrivit acestuia, în acest moment, există o situație prezentată de Consiliul Științific al Academiei, care a hotărât să treacă toate tezele prin softul antiplagiat

”La propunerea mea s-a schimbat inclusiv regulamentul Comisiei de Etică, pentru că erau inadvertențe legate de expertiza pe care poate să o ofere. Eu m-am inspirat după universitățile mari din România − Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, care au dat posibilitatea angajării de experți pe lângă Comisiile de Etică. În acest moment, există o situație prezentată de Consiliul Științific al Academiei, care a hotărât să treacă toate tezele prin softul antiplagiat.

Acel soft constată doar similitudinile. Urmează să vină o comisie de experți să analizeze foarte bine teza, să spună dacă e plagiat sau nu și să își asume decizia prin semnătură.

De la venirea mea s-a întâmplat următorul lucru: am cerut noii Comisii de Etică să ia toate tezele, în baza acelei analize făcute cu softul antiplagiat, în ordinea susținerii lor, și să facă o analiză pe baza lucrurilor descoperite și pe baza unei comisii de experți.

Acolo unde ei constată că s-a încălcat legea, am cerut în mod expres să își recruteze imediat comisii de experți și să ne dea o soluție. Unele soluții le voi avea cât de curând și, dacă se constată că este plagiat, voi face propunere de retragere a titlului de doctor”, a declarat Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Mai mult, chestionat și în legătură cu acuzațiile de plagiat care planează asupra fostului premier Mihai Tudose, Adrian Ivan a dezvăluit că există o analiză a tezei de doctorat a fostului șef al Executivului, iar un punct de vedere a fost înaintat de către acesta la CNATDCU.

”Da, există, și ea este în proces la CNATDCU. Noi am trimis un punct de vedere care a fost stabilit pe baza unei comisii de experți. Nu vă pot spune rezultatul, pentru că procedura este în derulare. Dar noi avem un punct de vedere înaintat la CNATDCU”, a continuat acesta.

Citiți AICI interviul integral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *