Parlament-comisii buget-finanţe/Aviz favorabil pentru bugetul ANSVSA

ansvsa
Sursă foto: ANSVSA

Proiectul de buget al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru anul 2024 a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 17 de voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”.

ANSVSA are prevăzute pentru 2024 credite de angajament, respectiv credite bugetare de 1,313 miliarde lei. Potrivit preşedintelui instituţiei, Alexandru Nicolae Bociu, bugetul autorităţii pentru anul viitor asigură plata celor 10.000 de lei pentru medicii veterinari concesionari. Referitor la o actualizare a tarifelor el a menţionat că este depus un proiect la Secretariatul General al Guvernului.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au început luni după-amiaza avizarea proiectelor de bugete ale ordonatorilor principali de credite, în prima parte a zilei acestea fiind avizate în comisiile de specialitate.

Guvernul a aprobat, pe 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%. Deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL