Pensii de până la 3.000 de euro. Cine poate beneficia de ele

pensie
Sursa foto: Twitter (X) / calculul pensiei

Pensii de până la 3.000 de euro pentru unii dintre români. Procedura pentru obținerea banilor e de durată şi pensionarii trebuie să îndeplinească cerinţele clare din lege.

Milioane de români au lucrat în străinătate, iar unii dintre ei se pot bucura acum de pensii mari.Pentru a beneficia de pensii în alte țări, românii trebuie să își depună cererile la casa de pensii din țara de reședință actuală. Administrația va verifica plata contribuțiilor către stat și va calcula suma la care pensionarii au dreptul. Procedura poate dura. Se recomandă depunerea cererii cu cel puțin 6 luni înainte de momentul pensionării.

Ce pensii acordă alte țări

Cei care au muncit în Spania primesc pensii substanţiale. Dacă au achitat corect taxele către stat și au atins vârsta legală de pensionare, românii care au lucrat în Spania pot beneficia de unele dintre cele mai mari pensii din Europa, ajungând până la 2.612,53 de euro lunar.
Belgia este o altă destinație care oferă pensii mari, atingând până la 3.100 de euro pe lună pentru cei care au avut o carieră de 45 de ani.

De asemenea, Marea Britanie se situează și ea în top, oferind o pensie maximă de 802,32 de lire sterline, conform Almond Financial, citat de bugetul.ro. Potrivit datelor transmise de către Comisia Europeană, trebuie să alcătuiți un dosar către țara în care ați lucrat, care să cuprindă, în general, dovada contribuțiilor către stat, datele bancare și un document de identitate.

Fiecare țară din Uniunea Europeană are obligația de a plăti românilor pensii în funcție de cât au lucrat peste hotare. Pentru cei care au lucrat în mai multe țări, se stabilește o pensie teoretică ce are ca scop să reflecte valoarea contribuțiilor care au fost achitate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: