Plafonarea adaosului la unele alimente de bază ar putea fi prelungită

Magazine
Sursa foto: Inquam / Cornel Putan Alin

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului agriculturii să prezinte săptămâna aceasta o propunere prin care proiectul să poată continua.

Plafonarea adaosului comercial la unele alimente de bază ar putea fi prelungită și după 1 noiembrie, când expiră această măsură. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului agriculturii să prezinte săptămâna aceasta o propunere prin care proiectul să poată continua. Șeful executivului susținea că limitarea prețurilor la alimente a contribuit la scăderea inflației sub 9% luna trecută.

Marcel Ciolacu: Îi fac o solicitare domnului ministru al agriculturii, Florin Barbu, să vină cu propunerea despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse. Ţinând cont că vin sărbătorile de iarnă, la aceste sortimente de bază peste 90% sunt produse românești. Cred că este o decizie legitimă, așteptată de populație și una care va susține producătorii români.

Reamintim că la 1 august a intrat în vigoare ordonanța Guvernului privind plafonarea prețurilor la 14 alimente de bază, iar reducerea a fost discutată în prealabil cu procesatorii, distribuitorii și comercianții. Ministrul agriculturii, Florin Barbu, anunța că va discuta din nou zilele acestea cu cei din domeniu pentru a stabili ce alte produse pot fi introduse pe lista alimentelor de bază subvenționate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL