Platforma socială X va elimina posibilitatea utilizatorilor de a bloca alte conturi

twitter Elon Musk
Sursa foto: Tesla Synopsis

Compania de social media X, care până de curând avea denumirea de Twitter, va elimina o funcție de protecție care le permite utilizatorilor să blocheze alte conturi, a declarat vineri Elon Musk, relatează Reuters.

Această decizie reprezintă încă o mutare controversată pentru platforma pe care a cumpărat-o anul trecut, notează economica.net.

Funcția de blocare de pe X permite unui utilizator să restricționeze posibilitatea unor alte conturi de a-l contacta, de a-i vedea postările și de a-i urmări activitatea.

„Block va fi șters ca funcție, cu excepția mesajelor directe”, a spus Musk într-o postare pe platformă.

El a spus că X va păstra funcția mute, care împiedică un utilizator să vadă conturile specificate, dar, spre deosebire de blocare, nu alertează celălalt cont cu privire la acțiune.

Miliardarul Elon Musk s-a descris ca fiind un absolutist al libertății de exprimare, dar unii critici au spus că abordarea lui este una iresponsabilă. Mai multe analize ale activității pe platforma de socializare au relevat o creștere a discursurilor instigatoare la ură și a conținutului antisemit de când a fost cumpărată de acesta, iar unele guverne au acuzat compania că nu a făcut suficient pentru a-și modera conținutul.

Eliminarea sau limitarea funcției de blocare ar putea aduce X în conflict cu liniile directoare încorporate de Apple (AAPL.O) App Store și Alphabet (GOOGL.O) Google Play.

Apple spune că aplicațiile cu conținut generat de utilizatori trebuie să aibă capacitatea de a bloca utilizatorii abuzivi. Magazinul Google Play spune că aplicațiile trebuie să ofere un sistem pentru blocarea conținutului altor utilizatori, precum și în întregime a altor utilizatori.

X, Google și Apple nu au răspuns până acum solicitărilor de comentarii formulate de Reuters.

Răspunzând la o postare a activistei anti-bullying Monica Lewinsky, care îndeamnă platforma X să păstreze „o unealtă pentru a menține oamenii în siguranță online”, șeful executivului Linda Yaccarino a apărat decizia lui Musk.

„Siguranța utilizatorilor noștri pe X este prioritatea noastră numărul unu. Și construim ceva mai bun decât starea actuală a funcțiilor de blocare și amortizare (mute). Vă rugăm să continuați să ne transmiteți opiniile dumneavoastră”, a postat Yaccarino.

Compania a spus că Musk va conduce echipele de produs și de inginerie, în timp ce Yaccarino va conduce toate celelalte echipe, inclusiv cele juridice și de vânzări.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL