Prahova: Percheziţii la persoane acuzate de înşelăciune şi fals informatic; prejudiciul – peste 350.000 de lei

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Patru percheziţii au fost efectuate luni în Prahova, la persoane acuzate că ar fi indus în eroare mai multe societăţi comerciale de la care ar fi achiziţionat bunuri, creând un prejudiciu de peste 350.000 de lei.

”În dimineaţa de 29 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la persoane cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune şi fals informatic, în judeţul Prahova”, informează IGPR.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele ar fi indus în eroare mai multe societăţi comerciale, prin intermediul unor adrese de e-mail fictive, şi ar fi achiziţionat bunuri, creând astfel un prejudiciu acestora de peste 350.000 de lei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: