Predoiu se întâlnește vineri cu sindicaliștii din MAI. Europol: „Întâlnirea este critică! Pregătiți-vă de proteste”

Sursă foto: Sabin Cirstoveanu/ Inquam Photos
Sursă foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Sindicatul Europol anunţă că, vineri, a fost convocată la sediul MAI o întâlnire „critică” cu ministrul Cătălin Predoiu, în care se va discuta despre revendicările angajaţilor din sistem, în condițiile în care conducerea ministerului de Interne nu s-a arătat interesată să clarifice restanțele salariale.

În cazul în care cererile nu vor fi soluţionate, sindicaliştii anunţă că vor urma proteste în toata țara, atrăgând atenţia că în anul 2024 angajaţii din sistem sunt esenţiali, întrucât urmează mai multe rânduri de alegeri.

„În cursul zilei de astăzi, 8 decembrie, la sediul MAI a fost convocată o întâlnire între viceprim-ministru Cătălin Predoiu şi organizaţiile sindicale reprezentative. Întâlnirea vine în contextul în care, în ultimele 5 luni conducerea MAI nu a manifestat niciun fel de interes pentru clarificarea restanţelor salariale, mai ales în contextul în care pentru alte categorii socio-profesionale s-au găsit fonduri şi instrumente legislative pentru a se acorda creşteri salariale peste nivelul prevăzut de Legea 153/2017 Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice”, anunţă, vineri, Sindicatul Europol, care precizează că întâlnirea este „critică”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: