Premierul francez ia în calcul să reducă săptămâna de muncă la patru zile pentru părinții divorțați Perspective

France's Prime Minister Gabriel Attal looks on as he arrives to attend a national tribute ceremony in honour of former French justice minister Robert Badinter, outside the Ministry of Justice, at the Place Vendome, in Paris on February 14, 2024. Badinter, who died on February 9, 2024, at the age of 95, saved many lives by dedicating his own to the fight against capital punishment, playing a pivotal role in banning the guillotine in 1981. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)

Premierul francez Gabriel Attal se gândește la mai multe posibilități de a ușura viața părinților divorțați prin scurtarea timpului de muncă și vrea să prezinte la sfârșitul lui martie, într-un seminar guvernamental, propuneri în acest sens, relatează La Figaro.

Gabriel Attal a anunțat în ziarul economic și financiar francezLa Tribune Dimanche, că se gândește la mai multe piste – o reducere a numărului zilelor de muncă la patru, la patru și jumătate sau introducerea unor săptămâni „diferențiate” de patru zile de muncă ale părinților divorțați, atunci când este rândul acestora să stea cu copiii, arată News.ro

El a experimentat, pe când era ministru al Conturilor Publice, săptămâna de muncă de patru zile, în administrația sa, fără reducerea timpului de muncă.

În ianuarie, în discursul de politică generală, șeful Guvernului francez le-a cerut miniștrilor „să experimenteze săptămâna de patru zile, fără reducerea timpului de muncă”, în „administrațiile lor centrale și deconcentrate”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: