Preşedintele Poloniei avertizează: „Cea mai mare ameninţare vine din Est”

Sursa: Profimedia

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a avertizat că cea mai mare ameninţare la adresa ţărilor NATO „vine din Est, aşa cum a arătat-o agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”. El a salutat succesul manevrelor militare NATO, care şi-au demonstrat încă o dată capacitatea de răspuns, prin traversarea fluviului Vistula.

„Forţele noastre au demonstrat o capacitate excelentă de pregătire şi de răspuns în cazul unui posibil atac. Sunt manevre foarte importante, implică mişcări mari de trupe”, a apreciat Andrzej Duda marți, într-o conferinţă de presă, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Însoţit de preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, Andrzej Duda a observat exerciţiul NATO Dragon-24, în care 20.000 de militari şi 3.500 de unităţi din nouă ţări ale alianţei şi-au etalat capacitatea de răspuns într-un exerciţiu militar care a implicat traversarea tactică a fluviului Vistula.

Manevrele NATO au avut loc la Korzeniewo, oraş situat la aproximativ 100 de kilometri sud de Gdansk.

Prin aceste manevre, NATO doreşte să transmită un mesaj cheie: Alianţa este pregătită să facă faţă oricărui atac şi să apere fiecare centimetru din teritoriul ţărilor sale membre.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL