Prețul energiei electrice scade. Europa a depășit criza generată de invadarea Ucrainei

Sursa foto: Freepik

Mișcări importante pe piața energiei din Europa. În timp ce unele țări au renunțat la prețurile plafonate, România încă păstrează sistemul, deși prețurile au scăzut. Premierul anunța recent că schema de plafonare ar putea fi modificată tocmai din acest motiv. Veștile sunt amestecate pe această piață a energiei.

Este mult optimism după ce Europa pare că a depășit criza generată de invadarea Ucrainei care a dus la prețuri record. Acum, piața este stabilă peste tot.

Prețurile la energie electrică în Europa, conform unui raport recent emis de Asociația Reglementatorilor din Europa (ACER) și citat de economica.net au cunoscut o scădere semnificativă în 2023 față de anul anterior, însă rămân peste nivelurile înregistrate înaintea crizei energetice.

Prețul mediu înainte de criză era undeva pe 80 de euro pe Mwh. Acum sunt mici cu până la 65%, însă încă sunt mai mari față de acel nivel de 80 de euro. Scăderile sunt în fiecare țară.

În ciuda reducerii dependenței de combustibilii fosili în producția de energie electrică, prețurile variază semnificativ între țări, cu cele mai mari prețuri înregistrate în țările cu o mai mare dependență de gaze în mixul energetic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: