Primăria Capitalei vrea prelungirea termenului de amenajare a Mausoleului Eroilor

Mausoleul Eroilor
Sursa foto: Wikipedia

Primăria Capitalei solicită Guvernului să prelungească pentru o perioadă de maximum cinci ani termenul în vederea amenajării Mausoleului Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei (CGMB). Potrivit proiectului, se solicită Guvernului adoptarea unei hotărâri privind prelungirea, pentru o perioadă de maximum 5 ani, a termenului de realizare a investiţiei.

În referatul de aprobare se aminteşte că, în 2018, CGMB a solicitat Guvernului transferul mausoleului din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului, cu menţiunea că obiectivul va fi reabilitat şi amenajat interior în termen de trei ani, în vederea deschiderii pentru vizitare de către publicul larg. Hotărârea prevedea şi că, în cazul nerespectării destinaţiei şi a termenului de trei ani, edificiul revine de drept în domeniul public al statului.

După aprobarea hotărârii de Guvern, amplasamentul a fost dat Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT), care a preluat sarcina amenajării şi reintroducerii acestuia în circuitul muzeal. Pe 10 august, AMPT a solicitat prelungirea termenului cu încă cinci ani, motivând imposibilitatea realizării investiţiei.

Din documentele ataşate proiectului reiese că, în anul 2019, instituţia a întreprins demersuri în scopul identificării şi stabilirii măsurilor necesare pentru accesul publicului în condiţii de siguranţă, prin achiziţionarea de măsurători ale nivelului de radiaţii.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL