Rabla Local 2024. Când începe ediția din acest an a programului

Sursa foto: Unsplash

Programul Rabla Local ar urma să continue și în 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să scape de mașina veche.

Programul Rabla Local 2024 este o alternativă pentru cei care doresc să renunțe la vechiul automobil fără a-și cumpăra un altul nou. Cei care doresc să beneficieze de program trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Rabla Local 2024. Când începe ediția din acest an a programului

Rabla Local s-a adăugat și anul trecut programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Dacă în cazul acestora din urmă, beneficiarii primesc în schimbul mașinii vechi o reducere la achiziția unui autovehicul nou, clasic sau electric, Rabla Local permite acordarea unui stimulent financiar, fără ca beneficiarul să fie obligat să-și cumpere o altă mașină.

Totuși, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a anunțat, încă, o dată de începere pentru programul Rabla Local 2024. Motivul este că ediția 2023 a programului se află încă în desfășurare.

Dosarele persoanelor înscrise pentru a primi finanțare prin Rabla Local 2023 au fost transmise abia în octombrie administrațiilor locale și mai sunt încă primării care nu au epuizat fondurile.

”Este un program destul de restrictiv. Mașinile trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a primi finanțare. Iar mulți dintre cei înscriși inițial, nu îndeplineau aceste condiții.

Unii mai au de așteptat, alții trebuie să obțină niște acte. Dar, părerea mea e că până la finalul primăverii o să epuizăm fondurile. Și apoi așteptăm noua sesiune Rabla Local 2024”, a declarat primarul unei localități din județul Argeș.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL