R.Moldova, „atenție sporită” la graniță după atacul de la Moscova

Sursa foto: X

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a dezvăluit, într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul, cum au fost actualizate preocupările de securitate ale Republicii Moldova în urma atentatului de la sala de concerte  Crocus City Hall din Moscova.

Reamintim că nou raport comunicat miercuri de autoritățile ruse a indicat că bilanțul victimelor atacului terorist din 22 martie a ajuns la 143 de morți, acesta fiind cel mai grav atac revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic pe teritoriul european. Totodată, un cetățean al Republicii Moldova se numără printre victimele masacrului care a avut loc la Crocus City Hall din Moscova. Potrivit presei din stânga Nistrului, este vorba de o femeie de 41 de ani, din orașul Tighina.

De asemenea, autoritățile de la Chișinău au condamnat ferm acest atac. Șefa statului, Maia Sandu și ministrul Afacerilor de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, au transmis condoleanțe tuturor familiilor celor decedați.

„Acum, cine l-a pus la cale – e greu să spunem. Sunt diferite opinii (…) Sperăm să se facă lumină, să înțeleagă foarte clar care au fost motivele, originea, cine a stat în spatele acestor atentate și să fie sancționați pentru că aceste lucruri nu sunt tolerabile și nu pot fi acceptate într-o lume civilizată”, a declarat Igor Grosu pentru Gândul.

El a adăugat că, având în vedere că Republica Moldova se află în proximitatea unui război, cu un hotar de 1.200 de kilometri cu Ucraina, autoritățile de la Chișinău sunt în stare permanentă de „concentrare” asupra chestiunilor legate de securitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: