Weekend sportiv incendiar: Ce meciuri pot îndulci amarul de început de an

Sursa foto: Flickr

La câte eșecuri a adunat handbalul românesc, în ultimele două luni, la feminin și la masculin, e aproape un miracol că am ajuns să disputăm ultima etapă din grupele Ligii Campionilor cu șanse reale de a trimite ambele noastre reprezentante în fazele eliminatorii!

Mai ales în cazul Rapidului – părea ca și eliminată după înfrângerea suferită pe 4 februarie, acasă, cu Ferencvaros (20-23) – revenirea în cărțile de calificare pentru optimi e cu adevărat remarcabilă! Giuleștencele au primit o nouă șansă, după ce Vipers le-a dat o mână de ajutor, învingând Ferencvaros, în deplasare, runda trecută: 35-27! Acest rezultat, coroborat cu succesul firesc al Rapidului pe terenul celor de la Zaglebie Lubin (24-21), ciuca bătăilor în grupa B, a făcut ca trupa pregătită de cuplul Rareș Fortuneanu (director tehnic) și David Montes (antrenor principal) să joace, în acest weekend, cu ochii pe locul 6. Adică, ultima poziție care asigură prezența în optimile Ligii Campionilor.

La prima vedere, meciul Rapid – Esbjerg de duminică va fi unul incendiar. Din păcate, există și riscul ca această confruntare să se joace degeaba. Iar asta din cauza unei anomalii care, la fotbal de pildă, ar fi de neconceput. Concret, deși vorbim despre partidele din ultima rundă, ele se vor juca în zile diferite. Așadar, Metz – Ferencvaros, întâlnirea care ne interesează în mod direct în această grupă, va avea loc sâmbătă. Dacă unguroaicele vor obține și un singur punct pe terenul lui Metz, Ferencvaros va acumula 11 puncte și își va asigura prezența în optimi. Pentru că, inclusiv dacă va fi egalată de Rapid la puncte, printr-o victorie a bucureștencelor cu Esbjerg, formația maghiară va avea avantajul rezultatelor directe. În tur, Ferencvaros – Rapid a fost 24-24, iar apoi, în retur, unguroaicele s-au impus cu 23-20.

De remarcat că un alt meci de care suntem interesați în această serie se joacă tot sâmbătă, deci cu o zi înainte de partida Rapid – Esbjerg. Vorbim despre confruntarea Krim – Zaglebie Lubin. Cu precizarea că aici, oricum, e nevoie de un scenariu SF în favoarea noastră. Formația poloneză trebuie să câștige, astfel încât Krim să încheie grupa cu 11 puncte. În acest caz, Rapid ar egala trupa din Slovenia la puncte printr-un succes în meciul cu Esbjerg. Într-o asemenea situație, Rapid ar merge în optimi, având avantajul rezultatelor directe: victorie cu 27-22 cu Krim acasă și înfrângere cu 24-25 în deplasare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: