România va avea cel puțin 26 de fabrici de reciclare private

Sursa: Profimedia Images

A fost deschisă axa de finanţare pentru fabrici de reciclare, în estimare fiind realizarea a cel puţin 26 de astfel de fabrici în România, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu Neculaescu.

România a implementat deja Sistemul de Garanție-Returnare (SGR), prin care tot mai multe PET-uri, sticle și doze au o garanție de 50 bani. Următorul pas este deschiderea fabricilor de reciclare.

„Am mai deschis şi, probabil, se va publica astăzi (luni, 11 martie, n.r.) în Monitorul Oficial o axă de finanţare pentru mediul privat, unde vom finanţa capacităţi noi de reciclare la nivelul României. Asta înseamnă, noi am estimat un număr de cel puţin 26 de fabrici de reciclare la nivelul României. 26 de fabrici înseamnă locuri de muncă, înseamnă o întreagă dezvoltare în economie atât pe orizontală, cât şi pe verticală, astfel încât să ne apropiem şi noi de conceptul de economie circulară în care deşeul să devină materie primă şi nu ceva pe care să îl depozităm într-o groapă de gunoi”, a spus Neculaescu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: