Rusia şi-a mărit considerabil producţia de armament şi ameninţă Moldova, Georgia şi statele baltice

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Europa trebuie să se grăbească pentru a se asigura că se poate apăra mai bine, deoarece noi ameninţări militare ar putea apărea până la sfârşitul deceniului, în timp ce atenţia aliatului său în materie de securitate, Statele Unite, se îndreaptă spre regiunea Indo-Pacific, a declarat într-un interviu ministrul german al apărării, Boris Pistorius, relatează Reuters.

Rusia şi-a mărit considerabil producţia de armament pentru a-şi susţine invazia din Ucraina, ameninţând totodată statele baltice, Georgia şi Moldova, a declarat Boris Pistorius într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag. Între timp, Statele Unite îşi vor reduce probabil angajamentul militar în Europa, pe măsură ce se vor orienta mai mult spre zona Indo-Pacific, a arătat el.

„Noi, europenii, trebuie să ne angajăm mai mult pentru a ne asigura securitatea pe propriul continent”, a declarat Pistorius, menţionând însă că va fi nevoie de timp pentru ca regiunea să îşi crească propria producţie de arme. „Avem nevoie de 5-8 ani pentru a recupera decalajul în ceea ce priveşte forţele armate, industria şi societatea”, a estimat el.

Europa este clar că ar putea fi nevoită, de asemenea, să compenseze ajutorul american pentru Ucraina, dacă Washingtonul nu reuşeşte să convină asupra unei noi finanţări, a adăugat el.

Alegerea unui guvern mai favorabil Europei în Polonia ar trebui să permită acum Triunghiului de la Weimar, format din Berlin, Paris şi Varşovia, să îşi dezvolte mai mult cooperarea militară, a mai spus Pistorius.

„Trebuie să ne dăm seama cum să ne stabilim cel mai bine pe flancul estic, pe baza planurilor de apărare ale NATO”, a arătat el, precizând că doreşte să meargă în vizită în Polonia cât mai curând posibil, anul viitor.

Pistorius a mai declarat că deocamdată nu există perspectiva ca armata germană să repete misiuni la fel de ample ca cele pe care le-a desfăşurat în Afganistan şi Mali.

În Afganistan, armata germană a dus primele bătălii terestre de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: