Scandalul vaccinurilor în Marea Britanie. AstraZeneca ar putea plăti despăgubiri de zeci de milioane

vaccinare-brat
Sursa foto: unspalsh

Compania farmaceutică AstraZeneca se confruntă cu plata unor despăgubiri de 80 de milioane de lire sterline în urma morților din cauza vaccinului împotriva COVID-19, într-un proces care poate să devină unul dintre cele mai mari din domeniul compensațiilor medicale.

Avocații victimelor au depus 35 de plângeri în instanța supremă din Mare Britanie și se așteaptă ca încă 40 să fie depuse în curând.

Aceste plângeri provin de la oamenii afectați de vaccinul AstraZeneca și au fost depuse împotriva gigantului farmaceutic, scrie The Telegraph.

Cazurile aduc în atenție un efect secundar, legat de decesul a 81 de persoane și provocarea unor prejudicii grave altor sute de oameni.

Gigantul farmaceutic este dat în judecată în baza Legii privind Protecția Consumatorului, sub acuzația că vaccinul nu a fost atât de sigur pe cât li s-a spus destinatarilor.

Plângerile susțin că vaccinul, dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford, a fost „defect„. Produsul a fost asociat cu o boală nou identificată, care cauzează cheaguri de sânge, denumită Trombocitopenie și Tromboză Imunizată Indusă de Vaccin (VITT). În aproximativ unul din cinci cazuri, pacienții care au suferit VITT au murit.

Guvernul a asigurat acoperirea legală pentru orice acțiune împotriva AstraZeneca în cadrul programului său de vaccinare împotriva COVID-19, aprobat la sfârșitul anului 2021. Producătorii celorlalte vaccinuri COVID au primit, de asemenea, despăgubiri guvernamentale.

Fostul procuror general al Marii Britanii, Sir Jeremy Wright, îl îndeamnă pe actualul prim-ministru, Rishi Sunak, să intervină și să soluționeze cazurile înainte ca acestea să ajungă în instanță. El a mai anunțat că unul dintre alegătorii săi, Jamie Scott, a suferit o „leziune cerebrală semnificativă permanentă” după vaccinare.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL