Scene penibile la inundațiile din Hunedoara. Tineri cărați de pompieri „să nu își ude papucii“

inundaţii / ISU Hunedoara
inundaţii / ISU Hunedoara

Ploile abundente de marți au produs inundații în Orăștiei, județul Hunedoara. Pompierii au fost mobilizați în ajutorul localnicilor, însă unele scene petrecute în timpul acțiunilor lor au stârnit controverse.

Pompierii au intervenit pe parcursul întregii zile de marți, 13 februarie 2024, în ajutorul localnicilor din zona Orăștiei din Hunedoara, afectați de revărsarea râurilor Romos și Orăștie, care le-au inundat gospodăriile.

Inundații în Hunedoara

Râul Romos din Hunedoara a ieșit din matcă, iar apele au acoperit timp de mai multe ore și un sector de circa doi kilometri din Drumul Național 7, între localitățile Orăștie și Aurel Vlaicu și au dus la blocarea bretelelor de intrare și ieșire pe Autostrada A1.

Unii localnici au sunat la Serviciul de Urgență 112 și au cerut ajutor de urgență, pentru că apele le-au intrat în gospodării.

„35 de pompieri cu 10 autospeciale din cadrul subunităților Orăștie, Deva și Hunedoara acționează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitațiile abundente din ultimele ore. Prin intermediul numărului unic de urgență 112 au fost anunțate până la această oră, 11 gospodării inundate în municipiul Orăștie, pe strada Plantelor și în zona gării”, a informat, marți, 13 februarie 2024, Roxana Mateuț, purtătoare de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Imagini controversate de la misiunea de evacuare

Imaginile publicate de ISU Hunedoara din timpul misiunii au stârnit controverse. Unele arată că persoanele evacuate erau câțiva tineri, care păreau încântați că sunt cărați în spate de pompieri, peste apa care ajungea până la nivelul genunchiului.

Fotografiile cu bărbații cărați în spate de pompieri au stârnit reacții de indignare și ironii pe rețelele sociale, unii localnici fiind de părere că tinerii evacuați se puteau descurca singuri.

„Nu au vrut să își ude papucii și au apelat la pompieri? Se puteau ajuta și singuri, dar au preferat să urce în cârca salvatorilor”, a comentat unul dintre localnici.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL