Șeful Poliției Sălăjene, după demiterea polițistului din Jibou care se droga: „Nu tolerăm astfel de comportamente”

Mihai Stupar
Sursa foto: Captura Video//Youtube - Ziarul Monitorul de Sălaj

IPJ Sălaj reacționează și oferă detalii despre modul cum s-a ajuns la decizia prin care poliţistul Brândușe Mihai de la Poliția Jibou a fost dat afară din Poliție, după ce acesta apare într-un rechizitoriu întocmit de procurorii DIICOT Sălaj în care recunoaște că în mod repetat a consumat și cumpărat substanțe psihoactive.

„Ca urmare a faptului că agentul de poliție, care își desfășura activitatea în cadrul Poliției Orașului Jibou – Formațiunea Ordine Publică, a fost cercetat penal într-un dosar instrumentat de D.I.I.C.O.T. Sălaj, în care polițistul a fost bănuit de comiterea infracțiunii de omisiune a sesizării organelor judiciare în formă continuată și ulterior judecat, din dispoziția șefului inspectoratului, începând cu data de 11 iulie 2022, acesta a fost pus la dispoziția unității până în prezent.

Având în vedere decizia definitivă a Curții de Apel Cluj cu nr. 1398/2023, pronunțată la data de 20 septembrie 2023, prin care agentul de poliție a fost achitat pentru comiterea infracțiunii mai sus menționate, dar în care este relevat faptul că agentul de poliție ar fi consumat, ar fi oferit și ar fi procurat în mod repetat, substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, fapt care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a dispus cercetarea prealabilă a polițistului, prin Biroului Control Intern, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsuri legale în consecință.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL