Simona Halep, condamnată de un expert: De ce ai luat suplimente din China? Nu găseai unele mai curățele?

simona halep
Sursa foto: Facebook / Simona Halep

Simona Halep a greșit când a luat suplimente contaminate, ceea ce a dus la o suspendare de patru ani pentru dopaj, dar și în strategia aleasă.

Doctorul biochimist Dorel Tocitu, șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului din cadrul Institutului Național de Cercetare Sportivă, a vorbit la GSP Live despre cazul Simonei Halep, conform ziare.com.

Tocitu consideră că strategia folosită de Halep e greșită.

„De la început a fost o strategie greșită. Și acum e. Ok, TAS poate să țină cont și să reducă puțin din suspendare. Dar va fi greu pentru că și acum lucrurile vor merge așa. Auzi, tu ai dreptate, ești nevinovată, dar trebuie să ne răspunzi la niște întrebări. Cine ți-a recomandat această substanță și cum a ajuns ea în corpul tău?„.

Tocitu a vorbit și despre teoria profesorului din Franța, care crede că o pulbere de colagen provenită din China și folosită de Halep este cauza contaminării.

„Prima întrebare este: de ce ai lua un supliment venit din China când știm că în China, pornind de la hormonul de creștere, sunt probleme complicate?! De ce n-ai lua un supliment mai curățel?! Chiar din China vrei să le iei?!

Dar vă aduceți aminte că în primele zile ale scandalului spusese o doamnă de la Regina Maria că Simona nu ia nicio pastilă, niciun supliment alimentar.

A zis că ia doar două pastile. Un anticoncepțional și o pastilă mică de tiroidă. Nu ia suplimente nutritive. Toate declarațiile astea făcute de-a lungul și timpului și toată solidarizarea asta i-au făcut mai mult rău decât bine. Credeți-mă.

A câștigat cineva împotriva laboratorului cu proba B pozitivă?! Niciodată!

Pentru orice substanță dopantă găsită în corpul sportivului este vinovat sportivul. Chiar dacă i-a dat-o cel mai mare doctor. De aici începe discuția. Dacă tu colaborezi de la început și spui că ți-a dat-o doctorul… Atunci sportivul primește un an și jumătate de suspendare, iar la apel rămâne un an. Dar când ai pornit lupta împotriva laboratoarelor acreditate…

Ideea e că Simona nu s-a dus de la început unde trebuia. Și, din ce citesc, nici acum nu s-a dus unde trebuie”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL