Simona Halep: O să revin pe teren. Iubirea oamenilor m-a susținut

Sursă foto: Twitter (X)

„O să revin pe teren pentru că îmi place foarte mult să joc tenis în continuare și am și o motivație interioară. Trebuie să lupt și să fiu pe teren din nou, pentru că acolo mi-e locul. Și mă voi opri atunci când eu vreau și nu în alte situații”.

Simona Halep nu lasă loc de nicio îndoială, reconfirmându-și intenția de a lupta până la capăt pentru a-și relua cariera, indiferent de verdictul pe care continuă să îl aștepte. La un an de la ultimul ei meci oficial, Simona a vorbit, într-un interviu acordat Eurosport International, despre stările pe care le-a traversat într-un an „brutal”, oamenii care i-au fost alături, despre audierile de la Sports Resolutions și intențiile ei post-revenire, potrivit treizecizero.ro.

Despre cum a fost acest an pentru ea

Am avut un an extrem de greu, cu multă anxietate, cu multe nopți nedormite, cu un mare refuz la ceea ce se întâmplă, pentru că mi s-a părut foarte nedrept. Nu am știut să gestionez la început, dar acum am acceptat că poate fi ghinionul carierei mele și trebuie să o iau ca atare, să fiu puternică și să privesc în față, să iau partea bună a problemei și să mă gândesc că sunt sănătoasă și că va veni și verdictul într-o zi și o să fie bine pentru mine. Nu m-am putut imagina vreodată că se poate întâmpla așa ceva în cariera mea, pentru că doar eu știu cât de atent am fost la orice medicament am luat și orice supliment. Mereu au fost controlate, mereu au fost verificate și tot timpul certificate. Și nu am crezut că pot să trec prin așa ceva, dar în viață niciodată nu știi ce poate veni.

Despre cine i-a fost alături

Persoanele care mi-au fost alături au fost cei din familie și prietenii foarte apropiați și vreau să le mulțumesc pentru că a fost o perioadă și este în continuare o perioadă foarte grea, foarte dificilă emoțional și mental, pentru că nu știi niciodată într-o situație atât de nouă și atât de grea cum să gestionezi lucrurile. Și mai ales fanilor care m-au copleșit cu bunătatea lor, cu încrederea lor în mine și faptul că au crezut că sunt nevinovată de la început și până în ziua de astăzi. Și sunt foarte emoționată când vorbesc despre acest lucru, pentru că este copleșitor să vezi că oamenii te susțin indiferent de orice, o susținere necondiționată care este greu să o ai în viață în orice domeniu.

Eu am oferit tenisului viața mea, m-am dedicat în totalitate și am respectat tenisul 100% prin tot ceea ce am făcut, felul cum am trăit, felul cum am muncit pe teren, felul cum am jucat toate meciurile și disciplina pe care am avut-o ani de zile. Mă bucur tare mult să văd că oamenii apreciază acest lucru și au rămas cu această părere despre mine, indiferent de ce s-a întâmplat în ultimul an. Și sunt mândră că am putut să am o carieră atât de frumoasă, atât de plină de rezultate și atât de curată, indiferent de ceea ce se întâmplă acum, eu sunt liniștită pentru că sunt nevinovată și știu că nu am luat absolut nimic intenționat.

Despre interminabilele amânări ale verdictului

Am refuzat de fiecare dată să cred că se va mai amâna încă o dată, pentru că doream tare mult să fiu judecată. Indiferent de rezultat, mereu am spus că vreau să fiu audiată și să vedem ce se întâmplă. Așteptarea a fost un calvar, pentru că incertitudinea, faptul că nu e în mâinile tale absolut nimic, nu ai nicio putere, este cu atât mai greu să trăiești în stilul acesta. A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranțe, de la o amânare la alta.

Nu am amânat eu niciodată acest caz sau această audiere, tot timpul cei care m-au acuzat au amânat. Eu am vrut cât mai repede să fiu judecată și să primesc decizia. Imaginea mea în sufletul meu este curată, pentru că știu și sunt 100% convinsă și am încredere că nu am, spun cu încredere că nu am făcut nimic necinstit sau nimic contra reguliilor, tot timpul am respectat tenisul și am respectat tot ce e pe lângă tenis. Tenisul este și spus că este sportul alb și cum am respectat eu tenisul, este greu de imaginat. De la muncă, de la tot ce ține de el, am fost totală și efectiv a fost prioritatea vieții mele și niciodată n-aș fi făcut ceva interzis.

„Patrick m-a ajutat să cred din nou în mine”

Simona a mai vorbit despre punctul în care ajunsese înainte de vestea-bombă din 7 octombrie, despre felul în care a evoluat sezonul 2022 de la numirea lui Patrick Mouratoglou ca antrenor – petrecută într-un moment în care simțea că traversează o perioadă incertă din punct de vedere al motivației, în care se simțea obosită – și despre cum începutul colaborării cu Patrick Mouratoglou și experiențele la Academia acestuia au reîncărcat-o.

„Patrick m-a ajutat foarte mult la motivație, m-a ajutat să cred din nou în mine și plus antrenamentele pe care le-am făcut au fost noi și mi-a dat oarecare entuziasm pe toată perioada în care am lucrat. Au fost rezultate foarte bune, este un antrenor extraordinar, și felul lui de a fi mi-a dat încredere că pot să câștig titluri mari. Și s-a și întâmplat, la Wimbledon a fost un turneu extraordinar și după în Canada, turneul meu de suflet aș putea să spun pentru că acolo am jucat mereu bine, a fost foarte, foarte, foarte bun”.

 

Despre susținerea din partea lui Darren Cahill și a altor nume mari din tenis

Darren este un om extraordinar, un om deosebit, care a fost în permanență alături de mine, m-a susținut prin mesaje, a și venit în România să mă susțină, să ne întâlnim, să vorbim. Este un om extraordinar și un antrenor extraordinar. Și am văzut foarte mulți foști sportivi, foști tenismeni care m-au susținut public. Și chiar vreau să le mulțumesc pentru că înseamnă enorm să vezi că oamenii care te văd zi de zi la turnee te susțin necondiționat și a fost un mare plus pentru mine și o bucurie, să-ți spun așa. Și am văzut și că adversarele mele, chiar ele m-au susținut și au fost alături de mine, unele public, altele mesaj personal.

Și vreau să le mulțumesc pentru că asta înseamnă enorm pentru un sportiv să vezi că lumea, chiar dacă treci printr-o perioadă de foc, lumea te vede așa cum ești tu. Și acesta este cel mai mare câștig dintr-o carieră, să vezi că tocmai adversarii tăi te susțin în momentele grele.

Despre audieri

A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară împreună cu toți experții pe care i-am avut, cu avocații. A fost și Bogdan Stoica, avocatul din România, împreună cu Howard, din America (n.a. Howard Jacobs). Au fost puternici și apărarea mea a fost foarte bună. Adevărul, întotdeauna este mai ușor când spui adevărul. Și am simțit că totul o să fie bine. Mă așteptam să primesc decizia mult mai repede. Din câte știu eu, în regulament sunt 3 săptămâni. Deja se fac două luni și nu am primit absolut nicio știre despre decizie.

M-am antrenat din greu, am și postat pe rețelele de media pentru că am vrut să împărtășesc cu fanii mei treaba aceasta, că sunt motivată și că-mi doresc să revin cât mai repede pe teren. Dar am primit vestea de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio decizie.

Sunt foarte dezamăgită de acest lucru. Este aproape imposibil să stai să aștepți atât de mult pentru o decizie. Dar, așa cum am spus, nu am ce să fac prea multe și va trebui să aștept.

Despre ieșirea din clasamentul WTA

Contează mental, cred, mai mult și emoțional. Dar faptul că nu mai exist în clasament totuși este o mare lovitură. Am muncit 20 de ani ca să construiesc acest clasament, an de an, fără pauză, o uzură foarte mare emoțională și mentală. Nu regret nimic, pentru că mi-a plăcut ceea ce am făcut, niciodată nu am privit ca pe un sacrificiu tenisul. L-am privit ca pe o pasiune, ca pe o plăcere și am dat totul cu mare ușurință. Dar va fi ceva nou, va fi ceva dureros.

În schimb, faptul că am o șansă, eu chiar cred că o să am o șansă să mă reîntorc pe teren, îmi dă o stare de bine și nu mi-e teamă de absolut nimic. O să intru pe teren și o să văd ce pot să fac și cât de bună mai pot să fiu.

Despre faptul că e hotărâtă să revină pe teren

O să revin pe teren pentru că îmi place foarte mult să joc tenis în continuare și am și o motivație interioară pentru care cred eu că trebuie să lupt și să fiu pe teren din nou, pentru că acolo mi-e locul și cred eu că va trebui să mă opresc atunci când eu vreau și nu în alte situații. Cred că o să fie un moment greu, retragerea din tenis, cum toți sportivii au vorbit despre acest subiect, dar vreau să fie așa cum simt eu. Și va fi.

Despre cum a schimbat-o acest ultim an

Aș putea să spun că privesc viața altfel. A fost brutală viața, așa aș putea numi anul acesta. Dar cred că ceea ce nu te doboară te face mai puternic și consider că sunt mai puternică emoțional. Mult mai stăpână pe mine pe ceea ce ține de tot ce-i în jurul meu. Mi-am dat seama în ce fel sunt unii oameni, mi-am dat seama în ce fel e lumea și cred că mai am de învățat din această experiență neplăcută. Dar cred că am învățat destul și sunt destul de liniștită că pot să fac anumite schimbări și să trăiesc mai bine. În perioada aceasta am fost foarte dezamăgită de mai multe lucruri, dar iubirea oamenilor care m-au susținut de când am început tenisul a venit peste. Și mă hrănesc cu acea apreciere, cu acea susținere și vreau să iau partea plină a paharului și să rămân cu sentimentul frumos.

Despre cât i-ar lua să revină la forma normală dacă ar reveni mâine în circuit

Mi-e greu să spun pentru că n-am mai stat niciodată un an de zile și nu știu ce înseamnă să joci un meci oficial după o perioadă atât de lungă. La antreamente sunt destul de ok, dar la meci întotdeauna este diferit.

N-aș da o perioadă exactă, dar o să fac tot posibil să mă întorc cât mai repede pe teren pentru că acolo îmi doresc să fiu.

„Iga este foarte puternică”

Simona a mai vorbit despre evoluția circuitului în acest ultim an, mărturisind că nu a urmărit foarte mult tenisul.

„Am văzut finala de la Roland Garros, care mi-a plăcut extrem de mult. O admir foarte mult pe Munkova pentru stilul ei de joc. Parcă este altceva și a fost o plăcere și o încântare să urmăresc meciul. Bineînțeles, Iga este foarte puternică la ora aceasta și câștigă mare majoritatea meciurilor. Este foarte puternică mental și parcă are un joc complet. În schimb, cred că tenisul, din ce am văzut un pic anul acesta, s-a schimbat din punct de vedere al forței. Cred că este mult mai puternic și domină forța mai mult decât tehnica din trecut.”

Simona a încheiat cu un mesaj pentru fanii ei: „Faptul că au fost alături de mine și m-au susținut atât de frumos și am citit toate mesajele lor, căldura lor sufletească. Vreau să le mulțumesc din suflet și să-i asigur că sunt nevinovată. Nu am luat absolut nimic necinstit, nu am făcut nimic necinstit în tenis. Și sper să vină ziua când mă voi întoarce pe teren și voi juca tenisul pe care l-am jucat toată viața mea cu mare drag și cu multă pasiune și să ne bucurăm împreună de alte rezultate, dacă voi mai fi capabilă să le fac.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: