SUA: Nemulțumit de compromisul ce a evitat un „shutdown”

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Un congresman din aripa dură republicană apropiată fostului preşedinte Donald Trump, Matt Gaetz, a promis duminică lansarea procedurii de destituire a preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, în urma compromisului la care aceasta a ajuns cu democraţii preşedintelui Joe Biden pentru evitarea unui „shutdown”, respectiv oprirea finanţării administraţiei federale a SUA, relatează AFP.

Compromisul, convenit cu numai trei ore înaintea termenului limită, prevede o măsură provizorie ce permite continuarea finanţării instituţiilor guvernamentale pentru încă 45 de zile.

În disputa cu democraţii preşedintelui Biden asupra finanţării guvernamentale, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a pus trei condiţii pentru ca republicanii să voteze pentru măsura de evitare a unui „shutdown” : renunţarea la o finanţare suplimentară pentru Ucraina în valoare de 6 miliarde de dolari, reduceri substanţiale de cheltuieli publice şi măsuri sporite anti-migraţie la frontiere. Însă în final McCarthy a cedat şi a renunţat la ultimele două condiţii, neagreate deloc de către democraţi.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL