SUA se confruntă cu o ‘ameninţare gravă’ pentru securitatea lor, susţin înalţi responsabili ai Congresului

Sursa foto: X

Înalţi responsabili americani au anunţat miercuri că SUA se confruntă cu o nouă „ameninţare gravă” pentru securitatea lor, care potrivit media este legată de capacităţile militare ale Rusiei, relatează AFP şi Reuters.

Într-un comunicat enigmatic, preşedintele republican al comisiei de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Michael Turner, a transmis că le-a solicitat membrilor Congresului să treacă în revistă „informaţii în legătură cu o gravă ameninţare pentru securitatea naţională”, pe care nu a precizat-o.
NBC şi CNN, care citează surse neidentificate, vorbesc despre capacităţi militare ruse „extrem de îngrijorătoare”. ABC a informat că Moscova ar avea intenţia de a plasa o armă nucleară în spaţiu pentru a fi utilizată împotriva sateliţilor.

„I-am cerut preşedintelui (Joe) Biden să declasifice toate informaţiile în legătură cu această ameninţare astfel încât Congresul, guvernul şi aliaţii noştri să poată dezbate acţiunile necesare pentru a face faţă”, a adăugat Michael Turner.

Comisia a votat marţi pentru ca membrii Congresului să poată examina informaţiile într-un loc sigur, a adăugat el într-o scrisoare comună cu vicepreşedintele democrat al comisiei, Jim Himes.

Cei doi responsabili au subliniat totuşi că „nu există motiv de panică”.

Camerei, Mike Johnson, le-a spus jurnaliştilor la Capitoliu că nu există motive de alarmare. „La cârmă sunt mâini sigure. Lucrăm la acest lucru şi nu există motiv de alarmare”, a spus el.

La rândul său, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, s-a arătat agasat că Michael Turner a decis să evoce public subiectul înainte de un briefing pe care urmează să-l susţină joi cu membri ai Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL