Surse guvernamentale: Premierul Ciolacu va avea o discuție cu Transgaz

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Premierul Marcel Ciolacu urmează să aibă o discuție cu reprezentanții Transgaz, după ce compania de stat tocmai a cumpărat aproape 800 de telefoane mobile, dintre care unele fiind iPhone-uri de ultimă generație, afirmă surse guvernamentale consultate de Economedia.

În noiembrie, monopolul transportului de gaz în România, Transgaz, a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 1,46 milioane lei pentru achiziția de 735 de telefoane mobile ce le sunt necesare angajaților pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Din aceste 735 de telefoane, se admite ca maxim 80 să fie iPhone-uri de ultima generație, al căror preț pe unitate trece lejer de 6.000 de lei, funcție de dotări. Livrarea terminalelor mobile se face în 18 luni.

Licitația a fost atribuită în data de 14 februarie către Dante International, compania din spatele retailerului eMAG. Valoarea contractului se ridică la 1.389.660 lei.

Transgaz, ca societate listată la bursă, a putut face această achiziție de telefoane mobile de mii de lei bucata pentru că nu este sub efectele „Ordonanței Austerității”, care cere ca entitățile de stat să nu poată cumpăra terminale mai scumpe de 500 de lei bucata.

În „Ordonanța Austerității” adoptată prin asumarea răspunderii de Guvernul Marcel Ciolacu operatorilor economici li se interzice achiziția de telefoane mobile cu prețuri mai mari de 500 de lei/aparat, în timp ce abonamentul lunar nu poate depăși 35 de lei.

În lege se menționează însă că operatorilor economici cu capital majoritar de stat care sunt listați la bursele de valori, cum este și cazul Transgaz, nu li se aplică măsurile de disciplină financiară prevăzute în această lege.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: