SURSE PNL şi PSD cer convocarea unei şedinţe de CGMB dedicată votării bugetului Capitalei

Sursa foto: Primăria Bucuresti
Sursa foto: Primăria Bucuresti

Conducerile PNL și PSD București, împreună cu consilierii generali ai PSD și PNL, vor avea o întâlnire, marți, la ora 11.00, pentru a cere convocarea unei ședințe de Consiliu General dedicată bugetului Capitalei, informează surse politice pentru PS News.

În cadrul întâlnirii vor fi discutate amendamentele celor două partide pe care le vor promova în viitorul buget.

Întâlnirea de marţi vine după ce săptămâna trecută, reprezentanţii PNL Bucureşti au făcut un apel către toate grupurile politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi le-au invitat la un dialog constructiv pentru examinarea detaliată a bugetului oraşului.

„Primarul Capitalei Nicuşor Dan, împreună cu grupurile de consilieri USR şi PMP, şi-au exprimat angajamentul ca până luni să identifice soluţii pentru completarea sumelor necesare serviciilor publice de până la un miliard de lei”, preciza comunicatul de presă al filialei liberale din Capitală.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit pentru a treia oară să voteze bugetul Capitalei pe 2024, fiind înregistrate17 voturi „pentru”, 23 de abţineri şi un vot „împotrivă”. La fel ca la precedentele două şedinţe, PNL şi PSD s-au poziţionat impotriva proiectului primarului.

Daniela Mardarovici, consilier general: Primarul Capitalei îi tratează pe toți ca și cum ar fi hoți, rechini

Invitată în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Daniela Mardarovici, consilier general la Primăria Capitalei, a comentat motivele blocajului prelungit în care se află instituția, unul dintre acestea fiind refuzul lui Nicușor Dan de a semna autorizații de construcție.

„În acest mandat, noi nu am votat niciun fel de documentație de urbanism pentru că primarul general a ales să le blocheze, o abordare pe care noi o considerăm greșită. Soluția nu este să blochezi pe toată lumea, dacă știi ce este în neregulă în documentația de urbanism. Soluția este să rezolvi ceea ce este greșit. În niciun caz să blochez și oamenii de bună credință care vor să-și facă niște lucruri elementare și sunt blocați de trei ani în consiliu la Primăria Generală.

Într-adevăr, sunt numeroase voci care spun că primarul își petrece mai mult timp în sălile de judecată, decât la primărie.

De altfel, spune Daniela Mardarovici, „printre lucrurile care am cerut să fie tăiate din bugetul acestui an, sunt și 50 de milioane de lei sume alocate pentru avocați, cheltuieli de judecată. Da, corect, pentru că primarul se judecă el cu ține însuși, își recunoaște vina și numele Consiliului General. Nu mai spun conflictele de interese care pot reieși din aceste lucruri. Plătește amenzile pe care are să le plătească din banii primăriei și nu din buzunarul propriu. Deși ca activist civic, Nicușor Dan poate că a fost un activist bun, ca primar general nu este, îmi pare rău să spun asta. Este o dezamăgire pentru mine; nu putem bloca pe toată lumea pentru că există oameni de rea-credință, iar primarul general tratează pe toată lumea de la premisa că toți sunt hoți, toți sunt rechini, toți sunt sunt răi, iar bucureștenii pleacă din București spre Ilfov, se relochează pentru că Bucureștiul devine nelocuibil, iar mai ales pentru familiile tinere cu copii devine un coșmar”.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: