Tabla de șah a alegerilor de la București. Bogdan Stoica: Va fi un război care va fi câștigat datorită outsiderilor

Bogdan Stoica

Editorialistul PS News, Bogdan Stoica a analizat, în emisiunea Puterea Știrilor, moderată de Marinela Angheluș, șansele candidaților pentru Primăria Capitalei. „Va fi un război care va fi câștigat datorită outsiderilor”, este opinia lui Bogdan Stoica. Dar cine sunt acești outsideri?

„Nicușor Dan a putut să o învingă pe Gabriela Firea pentru că ea era primar, iar el nu”

„Eu o văd în avantaj pe Gabriela Firea și am să explic în două minute, de ce. Nicușor Dan a putut să o învingă pe Gabriela Firea pentru că ea era primar, iar el nu. Și el putea veni, criticând-o pe decizii administrative bune și proaste și spunând că le-ar face mai bine. Este cea mai ușoară poziție. Când tu ești outsider, te uiți pe scenă și zici că poți face asta mai bine, fiindcă e făcută prost.

Între ea și Piedone, eu nu pun nici pe departe egal/sau Piedone favorizat, dintr-un motiv foarte simplu: în 2020, Piedone era primar cu 28.000 de voturi. Gabriela Firea a luat 250.000 de voturi, pierzând. Dacă Piedone multiplică cu șase, adică în fiecare sector al Capitalei se mai ia 28.000, dar tot nu ajunge la 260.000 de voturi, civa face vreo 150.000.

„Dacă Sebastian Burduja îl toacă mărunt pe Nicușor Dan să îi scoată electorat din cușca în care l-a securizat, Gabriela Firea poate câștiga. În schimb, dacă Piedone se aliază tacit cu Nicușor Dan și o toacă mărunt pe Gabriela Firea, câștigă Nicușor”

Deci, va fi un război care va fi câștigat datorită outsiderilor, respectiv Burduja și Piedone.

Burduja nu va ajunge primar. Cred că nici Piedone nu poate ajunge primar. Cred că între Piedone, Nicușor și Gabriela Firea, singurii cu șanse reale sunt Nicușor și Firea, fiecare cu un bagaj real dovedit de peste 250 de mii de voturi”, a explicat Bogdan Stoica.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL